Decora Paneres

by Les Atxes

supported by
/
  • Streaming + Download

    Includes unlimited streaming via the free Bandcamp app, plus high-quality download in MP3, FLAC and more.
    Purchasable with gift card

      €7 EUR  or more

     

1.
2.
3.
04:11
4.
5.
03:02
6.
04:52
7.
01:50
8.
04:23
9.
10.

about

El Mamut Traçut, 2017 Ref. 38

credits

released January 15, 2018

Enregistrat els dies 28 i 29 de Juliol de 2017 als estudis La Palmera (Barcelona).

Marc Alongina: veu, guitarra.
Amós Pérez: baix, veus, pandereta (3).
Marc Masó: guitarra, veus, teclat (2).
Eduardo Martinez: bateria (4-10)
Bernat Sànchez: bateria (1-3), teclat (3), màquina de control numèric, bug, sorolls i veus d’aliens (9).

Mesclat i masteritzat pel Bernat Sànchez a l’octubre-novembre de 2017 a l’Estudi Lluerna (Barcelona).

Portada: Joancarles Casasín

license

all rights reserved

tags

about

Les Atxes Barcelona, Spain

shows

contact / help

Contact Les Atxes

Streaming and
Download help

Redeem code

Report this album or account

Track Name: El vals de cadaquès
Una nit de Sant Joan engreixant les fogueres. Les traques de magranes espanten les velles. Jo vaig ballar amb la mort un vals a Cadaqués, oh, que calenta que era la sorra. Al treure el nas el sol, ens va fer l’ombra tant gran que s´hi asseien dimonis a les tumbones. Fem forats i fem castells, Fem muntanyes de colors amb pedres. A les brases hi han pinzells. Tens les mans i la cara tota negre. Estàs ideal per quan vinguin a buscar-te. Una nit de Sant Joan fent fusta de les penes. Baralla de senglars. Neurones contra hormones. Jo vaig ballar amb la mort un vals a Cadaqués, oh, que calenta que era la sorra. Al treure el nas el sol, vas anar fins a la vora a escoltar el vaivé les ones. Fem forats i fem castells, Fem muntanyes de colors amb pedres. A les brases hi han pinzells. Tens les mans i la cara tota negre. Estàs ideal per quan vinguin a buscar-te. Com t’ágrada aquest color. Fas pastissos amb motllos de goma. Des de dalt dels gratacels baixen llops amb crema i tovalloles. Quina sort que anem de camuflatge.
Track Name: Tot el que podia veure
Tot el que podia veure era més del que podia emportar-me. Doncs quina sort, avui torno amb les mans plenes. Jo vull ser mariner i no frare, jo tinc les venes salades. El dia que torni del fons d’ aquest mar serà amb les dents d’or i les cames de plata. Tot el que vaig veure i no em vaig poder emportar…
Track Name: Mentides
Aquest caramels que veus que em surten per les butxaques, aquest núvols blancs i roses, m´han obligat a quedar-me’ls. Tornant de la feina m’ha acorralat una bruixa, i m´ha dit: “o te’ls emportes o te m´emporto la vida”. S´et corcaran totes les dents. Si només saps dir mentides et sortira al nas una piga. S´et corcaran totes les dents. Et sortira al nas una piga, una per cada mentida. Si em donessin un formatge per cada una que m´he n´has dit, me’n podria fer una lluna. Aquest gerro trencat, aquesta flor que hi ha per terra s´ha tirat ella soleta, jo tot just arribo ara. Al obrir la porta he sentit que es discutien amb el ram de la veïna . Es que la pobreta l’estimava . S´et corcaran tots els queixals. Si només saps dir mentides et sortiran pels a les mans. S´et corcaran tots els queixals. Et sortiran pels a les mans, un pel per cada mentida. Si sols em donguessin aigua quan em dius una veritat, quina set que passaria…
Track Name: Bufandes i calaveres
A mi la fresca m'estorba. La neu fa el mal en eixams. Si cau a plom el mercuri, els àngels pinten tricornis. Als bassals tapats de gel se m´hi ofeguen tots els somriures. Dies curts, carbó, neveres: bufandes i calaveres. En mala hora vaig dir-te tu ets el meu sol. Sota els llençols de color blanc hi he trobat morts amb somriure. El glaç que empeny les esquerdes no el desfà ni alé ni sal. Quan la gebrada ve valenta la por decora paneres. Si em piquem de mans els queixals: bufandes i calaveres. En mala hora vaig dir-te tu ets el meu sol.
Track Name: Pinya Koala
D'aquest bany sols vull arribar fins la boia vermella, i jeure una estona, flotant, mirant a la platja. D'Aquest riu sols busco les pedres per saltar de banda. Quan baixa el nivell semblen puntes dels dits d'un gegant. La màgia d'aquest sant no es perd quan veus les banyes, muntanyes nevades, Si un dia em concedís un miracle, seria la Pinya Koala. D'Aquest troç de pell sols hi busco les pigues, però em surten figures diferents cada cop que les ajunto amb línies . La ràbia d'aquest drac no es perd quan veus les ales, muntanyes nevades. Si un dia pogués robar-li un tresor, seria la Pinya Koala.
Track Name: Són millor
Un dia amb el cor calent vaig anar al florista a comprar una rosa. Senyor, vostè que n'és d’això el més gran entès, quines em recomana. Les que punxen són millor, les que et llepen deu ni do. Un dia amb els mistos molls vaig nar al estanc buscant algo per fer candela, senyor vostè que n'és el pou del gran saber digui'm que em recomana. Els de fòsfor són millor, els que fan traca deu ni do. Un dia amb el cap malalt vaig anar a una farmàcia a comprar pastilles, senyor digui´m vostè que nés d´això l’entès que és el que em recomana. Les vermelles són millor, les Popeye deu ni do.
Track Name: 220 Watts
Una mona m´ha llepat l´apendicitis. Te la marca sota del cabell. Es disparen les bengales quan arribo per cridar les mosques de la mel. I reps i dons escuma, i em gires una carta. Belluga-la… es que la sort ja l´has venuda. Te el pit de color blanc, quan rega la finestra la dibuixa de cal. Si l´obro de bat a bat, puc veure com es banya, i ella ho sap. Faig l´aposta, me la jugo que em marejo: Ja li donc la moneda al barquer. Al davant del circ t´asseus a la cadira. Si hi ha tracte, passem al somier. I escups contra una espurna. I al tall guardes la pena. Belluga-la. La sort ja la has venuda. Te el pit de color verd, regala brots de menta fresca tres cops al mes. Al número del lleó, no li toquis la cua que et farà un bon petó. Tinc bon color de creure en Sols de 220 wats. Duc una adreça i un taló en blanc, tu menges llet amb sucre i vernís. La sort ja l´has venut, Mona Chita.
Track Name: Per sempre
Quan l'estiu m'estomaqui el cap amb un raig, aniré a la platja a arrebossar-me amb sal. Si tens sed, menjarem xindria a l'ombra d'un pi. Si tens son amb la panxa t´hi faré un coixí. No véus que jo em voila quedar amb tu per sempre? No veus que no en tinc prou? Quan l'hibern em pessigui les galtes de fred, aniré a la fageda a buscar troncs eixuts. Si tens por, ens farem amics amb ullals de llop. Si tens fam robarem unes pomes al pagés. No véus que jo em voila quedar amb tu per sempre? No veus que no en tinc prou?
Track Name: L'espasa i la paret
Si em deixes contra la espasa i la paret, jo em llenço contra l’espasa.
Track Name: Els llocs que visites
Els secrets que et guardes no em calen per res. Sols vull la pell més tendre. De la canya l’ham i de l’ham el peix. T’he seguit una estona per veure't. A dalt de la Rabassada, disparant amb els dits a les llums dels carrers. Les excuses que et busques ja no te les crec. Són mòmies de nevera. Del miracle un sant, i del sant un gemec. T'he seguit una estona per veure't batejant avions que escampen, amb la esquena ensorrada a la platja del Prat. La manera amb que mires els dies, tant de bo fos per mirar-me a mi. Tens ulls de fam, embuts a les pupil·les. De les forques, parpelles. Els camps florits de calces comestibles creixen als marges dels llocs que visites. Els semàfors que et saltes vestida de verd, treuen menta i mercromina. Del pebre la suor, de la suor la sed. T'he seguit una estona per veure't subornant a la fornera per posar el teu retrat en els pans de pagès. La manera amb que mires els dies, tant de bo fos per mirar-me a mi. Tens ulls de fam, embuts a les pupil·les. De les forques, parpelles. Els camps florits de calces comestibles creixen als marges dels llocs que visites.

If you like Les Atxes, you may also like: